fbpx
Forbruker og bærekraft 2023

Forbruker og bærekraft 2023

For fjerde gang ser Opinion på nordmenns forhold til en bærekraftig utvikling. Hva mener folk om natur, miljø, klima og sosiale forhold? Hvilke ambisjoner har de, og hvilke utfordringer møter de på veien mot en mer bærekraftig livsstil?

Krig og korona har ikke dempet nordmenns engasjement for langsiktige kriser som fattigdom, utenforskap, naturtap og forurensing. De fleste opplever klimakrisen som reell og 9 av 10 mener menneskelig aktivitet bidrar til klimaendringer. Tross mye snakk om ESG og bærekraft de siste årene, har lite skjedd. Nå er det tid for handling.

I årets rapport lar vi innbyggerne gi råd til politikerne om hvilke utfordringer som bør tas tak i og prioriteres. Vi ser også på forbrukernes forventninger til næringslivet, inkludert bransjer som bank, sparing & forsikring, byggevarer, dagligvarer, elektronikk, flyselskaper, klær, sko & tekstiler, interiør og sports- og fritidsutstyr. Hvilke prioriteringer mener folk ulike bransjer bør gjøre?

Rapporten viser hva du må leve opp til og hvordan du kan skille deg ut. Du får vite hvordan du kan spille på lag med innbyggere og kunder for å nå dine bærekraftsmål, og hvordan du kan snakke om natur, miljø og klima på måter som engasjerer folk. I tillegg gir rapporten økt forståelse for sosiale og psykologiske sammenhenger knyttet til forbruk og livsstil. Den bidrar med kunnskap og inspirasjon og hjelper virksomheter til å utvikle produkter og tjenester folk vil ha – ikke bare fordi de er billige, men fordi de matcher folks mål og ambisjoner.

Rapporten koster 29 000 (eks mva). Universiteter, høyskoler og frivillige organisasjoner får rabatt på 5 000 kroner. Ved bestilling før 30. mars følger en gratis presentasjon med på kjøpet, tilpasset din virksomhet. Du sparer hele 10 000 kroner, så ikke noe å lure på!

Vil du vite mer om rapporten, ta kontakt med sunneva@opinion.no

Meld deg på lanseringseminar for forbruker og bærekraft 2023

Velkommen til årets lansering av Opinions Forbruker og Bærekraft rapport 30. mars. Det blir mulig å delta på seminaret både fysisk hos oss på Vulkan 16 og digitalt. Seminaret er gratis og det vil bli servert lett frokost for de som kommer fysisk. Les mer om seminaret her.

29 000,-
(eks mva)

Rapporten lanseres 30.mars

Universiteter, høyskoler og frivillige organisasjoner får rabatt på 5 000 kroner.

Ved bestilling før 30. mars følger en gratis presentasjon med på kjøpet, tilpasset din virksomhet. Du sparer hele 10 000 kroner, så ikke noe å lure på!

Team Bærekraft

Sunneva Kilsti

Seniorrådgiver, fagsjef bærekraft og Partner

Line Enger Bjerke

seniorAnalytiker

Roar teige

senior prosjektleder

Noen utvalgte kunder som har kjøpt rapporten

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen