fbpx

Frokostseminar

Gratis frokostseminar hver måned

Alltid hos oss på Vulkan. Nytt tema hver gang. Husk å melde deg på tidlig, de fylles som regel opp.

TBA

UTSATT: Design Thinking

Velkommen til frokostseminar om Design Thinking!

Hva får Disney/Pixar til å oppsøke en kvinne som lever med 36 rotter? Hvorfor installerte Nike et vindu i skosålen? 

Skal vi forstå dette er vi nødt til å lære om Design Thinking. Disney og Nike er blant noen sterke merkevarer som baserer innovasjon ut ifra en genuin menneskelig forståelse, såkalt empatisering, som er en av hovedpilarene i Design Thinking.

Denne morgenen får du en unik mulighet til å lære hvordan man tenker kreativt om innovasjon gjennom Design Thinking. Vi deler noen hemmeligheter om hva en slik innovasjonsprosess kan skape av vekst og verdi for selskapet eller tjenesten/produktet ditt – og hva som er viktig for å få det til.

Vi er så heldige å få besøk av en av Norges fremste ekspert på dette feltet: Ingunn Aursnes, som er glødende engasjert i innovasjonskultur.

Ingunn jobber som strategisk rådgiver innen Design Thinking, innovasjon og forretningsutvikling. Hun underviser i metoden på Fagskolen Kristiania, har vært veileder for Design Thinking Master Executive studenter og utvikler opplæringsprogram innen privat og offentlig sektor.  

Jobber du med innovasjon så er dette et seminar du ikke kan gå glipp av!

08.30 - 12.00

Gratis

Kristine Kjeldsen

Faglig ansvarlig:

Kristine Kjeldsen

Gikk du glipp av disse? kontakt oss om du ønsker å snakke med oss om noen av disse temaene

13

FEB

Consumer Stories 2020

Velkommen til en årlig tradisjon på Vulkan Arena. Opinions store Consumer Stories trendseminar. Hold av dagen og meld deg på så snart du kan, vi blir fullbooket hvert år. 
 
Vi er på vei inn i kreativitetens og historiefortellingens tid. Nye formater i den digitale medieverden definerer påvirkning langt utenfor de tusen skjermer. «Stories» er den røde tråden i årets trendseminar. Men først og fremst: Vi presenterer de nye trendene og innsiktene du MÅ kjenne for å forstå og nå norske forbrukere de neste tre årene.
 
Vi har også hørt på dere. I år setter vi av bedre tid til hovedinnlegget der de nye trendene fra årets ferske trendrapport Consumer Stories 2020 presenteres. Det korte, effektive men spennende formiddagsprogrammet er fylt til randen av våre aller ferskeste innsiktsbaserte godbiter om norske forbrukere.
 
  • Vilde Vågsland fra Opinion oppdaterer oss på trender i digitale medier.
  • Anne-Sofie Åmot fra Opinion presenterer ferske funn om ungdom som oppdatering av vår store UNG-studie.
  • Hør et panel av unge, digitale historiefortellere dele sine hemmeligheter om hvordan de engasjerer folk i digitale medier.
  • Ole Petter Nyhaug fra Opinion presenterer 10 nye innsikter og trender du må ha med deg fra den rykende ferske Consumer Stories 2020-2022 rapporten.
 
Det blir også tid til en pause der du kan mingle og besøke vår lille trendmesse med smakebiter på «what´s hot & what´s next». Som alltid blir det mulig å få med seg den ferske Consumer Stories 2020-2021 trendrapporten til en raus seminarpris i både digital og fysisk utgave. 

Kontakt oss for oppsummering av seminaret, kjøp av rapport eller en prat om temaet.

Ole Petter Nyhaug

Faglig ansvarlig:
Ole Petter Nyhaug

15

JAN

Eksklusiv kundeworkshop om bærekraft

Startskuddet for Opinions bærekraftsrapport 2020 er gått og vi vil starte nyåret med å invitere engasjerte kunder til en bærekraftsworkshop sammen med oss.

Rapporten skal være et verktøy for bedrifter som ønsker å tette gapet mellom forbrukernes holdninger og handlinger knyttet til bærekraft. Dersom du vil lese mer om rapporten kan du trykke her.

I workshoppen kommer vi til å presentere resultater fra den kvalitative fasen av prosjektet. Linda Refvik, daglig leder i Norwegian Fashion Hub, deler erfaringer fra den norske motebransjens mangeårige arbeid med bærekraft og restrukturering. Hun presenterer også resultater fra en fersk undersøkelse om hva forbrukerne gjør for å fremme bærekraft.

Bedriftene som deltar vil få mulighet til å bidra i utvikling av den kvantitative delen av prosjektet – hva trenger du å vite på vegne av din virksomhet?

*Alle som melder seg på gjennom våre nettsiden bekrefter at de også kjøper bærekraftsrapporten. Pris for rapporten er 25 000,- eks. mva.

Program:

08:30-08:45 Frokost og (dagens første) kaffe

08:45-08:55 Innledning av Opinion

08:55-09:10 Linda Refvik fra Norwegian Fashion Hub

09:10-09:25 Presentasjon av kvalitative funn

09:25-10:30 Workshop

Har du noen spørsmål kan du ta kontakt med Mia Charlotte Harboe på mia@opinion.no.

Kontakt oss for oppsummering av seminaret, kjøp av rapport eller en prat om temaet.

Sunneva Kilsti

Faglig ansvarlig:
Sunneva Kilsti

12

DES

Trender i julehandelen

Tradisjonen tro inviterer Opinion til årets siste frokostseminar, som avholdes i julepyntede lokaler på Vulkan, og med bransjens beste julestemning. Vi byr imidlertid også på solid faglig påfyll før ribba skal i ovnen:

  • Linn Bredesen, rådgiver analyse og bransjeutvikling hos Virke, byr på en oversikt over hvor handelen står – vinnere, tapere og trender. Hun vil også legge frem rykende ferske prognoser for årets julehandel.
  • Are Vittersø, daglig leder for Prisjakt.no, vil kaste lys over hvordan søkevanene våre på nett utvikler seg, og hva de kan fortelle om handelsfenomener som Black Friday/Black Week og julehandelen. Han vil også komme med en kvalifisert spådom om hva som vil ligge under trærne i de tusen hjem – vi kårer Årets Julegave 2019!
  • Avslutningsvis vil noen av Opinions stemningsfulle ansatte bidra til at man forlater Vulkan i bedre julestemning enn man kom. Opinion er kjent for å ha mer kunnskap om nordmenns juletradisjoner enn noe annet selskap i kongeriket, og vi vil basere oss på denne kunnskapen, samt en god porsjon juleartistisk frihet, når vi ønsker våre kunder en riktig god jul.

Kontakt oss for oppsummering av seminaret, kjøp av rapport eller en prat om temaet.

John Lauring Pedersen

Faglig ansvarlig:
John Lauring Pedersen

21

NOV

Digitale metoder

Hvordan kan vi raskt og effektivt komme tett på målgruppene våre? Fordelene med å bruke digitale metoder er mange, og det største argumentet ligger kanskje i at vi kan snakke med folk fra hele landet. Samtidig. Eller hva med hvor ærlige spesielt unge er når de kan uttrykke seg skriftlig?
 
Vi jobber med flere kunder som har digitale paneler over tid, eller som gjennomfører ett og ett digitalt kvalitativt prosjekt hos oss. På frokostseminaret vil du få svar på hvorfor digitale metoder er smart å bruke, og hvilke som passer når. Vi skal også dele generøst av våre erfaringer gjennom spennende og gode caser. Start dagen hos oss, lær noe nytt og bli inspirert!

Kontakt oss for oppsummering av seminaret, kjøp av rapport eller en prat om temaet.

Marianne Syvertsen

Faglig ansvarlig:
Marianne Syvertsen

31

OKT

Spisetrender

Hva er driverne bak endrede mat og måltidsvaner? Hva er den «bevisste forbruker» egentlig bevisst på? Hvem stoler folk på og hvordan arter «det moderne måltid» seg? Sammen med flere av Norges ledende merkevarer innen mat og drikke har Opinion gjennom to år gjennomført dypdykk i de viktigste trendene innen norske spisevaner. Det har gitt unik og oppdatert innsikt om de mest aktuelle endringene som skjer.

Vi byr på smakebiter fra disse funnene sammen med innsikt på området fra noen spesielt inviterte gjester. 

Kontakt oss for oppsummering av seminaret, kjøp av rapport eller en prat om temaet.

Ole Petter Nyhaug

Faglig ansvarlig:
Ole Petter Nyhaug

19

SEP

Utsatt: Hvordan får vi vanskelig målgrupper i tale: myter og sannheter!

Høstens første frokostseminar handler om hvordan vi kommer i kontakt med det bransjen i en årrekke har klassifisert som vanskelige målgrupper.
Vi skal dykke ned i mytene knyttet til både rekruttering, tematikk og alternative metoder i prosjekter hvor målgruppene har vært eldre, unge og personer med annen bakgrunn enn norsk.

Vi har gjort flere spennende prosjekter hvor vi har brukt utradisjonelle og nye metoder for å snakke med vanskelige målgrupper om sensitive temaer.

Vi vil dele hvordan vi fikk innvandrerungdom og foreldre i Groruddalen i tale om kommunikasjon, hvordan vi henvendte oss til de eldste i befolkningen (65-80 år) og hvilken metode vi benyttet for å sikre god, kvalitativ innsikt.

Og ikke minst, hvordan vi engasjerer de unge gutta.

Vi krydrer denne timen med besøk av en ekstern kunde som skal fortelle om hvordan vi har jobbet sammen.

Kontakt oss for oppsummering av seminaret, kjøp av rapport eller en prat om temaet.

Dag Andersen

Faglig ansvarlig:
Dag Andersen

13

JUN

Ungt Samfunnsengasjement

Flere unge stemmer ved valg, melder seg inn i politiske ungdomspartier og oppgir at de er interessert i politikk. Mange unge er bevisste på egne handlinger og hvilke konsekvenser det har for miljøet og verden. Sosiale medier skaper stadig nye arenaer for engasjement og debatt.

I september er det et spennende kommune- og fylkestingsvalg. Opinion inviterer torsdag 13. juni til et frokostseminar der vi setter søkelyset på ungt samfunnsengasjement.

Hva berører, engasjerer og trigger? Hva engasjerer de unge mest? I hvilken grad er de fornøyd med hvordan demokratiet fungerer, og hvordan ser de på mulighetene for å påvirke politiske beslutningsprosesser?

Vi tar utgangspunkt i funn fra Lokaldemokratiundersøkelsen og målgruppestudien om unge i Norge, og så har vi invitert Maria Barstad Sanner, generalsekretær i Unge Høyre, Kafia Mohamud, nestleder i Vestre Aker Arbeiderparti og Gaute Eiterjord, leder for Natur og Ungdom, til å snakke om sitt engasjement og hva de tror vil bli de viktigste sakene for unge ved kommunevalget.

Kontakt oss for oppsummering av seminaret, kjøp av rapport eller en prat om temaet.

Henrik Høidahl

Faglig ansvarlig:
Henrik Høidahl

23

MAI

Morgendagens boligkjøper

Opinion legger frem deler av en rykende fersk rapport som tar pulsen på dagens og ikke minst morgendagens boligkjøpere. Rapporten er basert på en omfattende undersøkelse der vi blant annet ser på ønsker, krav og forventninger blant boligkjøpere.

 

Vi har også identifisert en stor og viktig ‘limbogruppe’ som oppfatter husstandssituasjonen sin som svært midlertidig.  Her finner vi alle typer og livsfaser: Familier med barn som i praksis bor to steder, voksne fraskilte som beholder sine leiligheter og pendler mellom dem, og mange flere. Vi vet hvor stor denne gruppen er og hvordan den er satt sammen.

 

I tillegg får du en inngående presentasjon av fire sentrale segmenter i befolkningen som alle har vidt forskjellige krav og ønsker til sin neste bolig, men også noen sammenfallende prioriteringer.

Kontakt oss for oppsummering av seminaret, kjøp av rapport eller en prat om temaet.

Ola Gaute Askheim

Faglig ansvarlig:
Ola Gaute Aas Askheim

25

APR

Ta forbrukeren på alvor som menneske!

Se verden gjennom forbrukerens øyne. Lev deg inn i brukerens liv og situasjon.

Tom Morgan, kreativ strategidirektør og partner i ANTI, vil fortelle oss om hvordan ANTI setter mennesket og dets kontekst i sentrum for all tjeneste- og produktutvikling. Opinion vil også presentere ferske eksempler knyttet til produktutvikling, medier, folkehelse og samferdsel.

Hvis du virkelig tar målgruppen din på alvor, bør få med deg dette frokostseminaret!

Kontakt oss for oppsummering av seminaret eller en prat om temaet.

Ole Guldvog

Faglig ansvarlig:
Ole Guldvog

28

FEB

UNG 2019: Presentasjon av fersk målgruppestudie om unge

På grunn av svært stor interesse for dette seminaret med nesten 300 påmeldte og kun 70 plasser per seminar, avholder vi to ekstraseminarer. Det siste går av stabelen 28. februar.  

Det er tid for oppdatering om hva som skjer med unge målgrupper. i Norge.Vi står bak den største dedikerte studien av norske unge i alderen 15-29, som vi gjennomfører annethvert år. Sist var i 2017, nå er det tid for å presentere UNG 2019, den ferskeste utgaven med masser av innsikt om denne spennende og skiftende målgruppen. Dette er et tema og seminar det er stor interesse for hos mange, og vi forventer mange påmeldte, så vær tidlig ute.

Bestill årets UNG rapport via knappen under her.

Anne-Sofie Aamot

Faglig ansvarlig:
Anne-Sofie Aamot