fbpx

Metoder

kvantitative metoder

Vi tilbyr alle former for kvantitativ analyse.

Fagansvarlig
kvantitativ analyse

Datainnsamling

Vi tilbyr alle former for kvantitativ datainnsamling: Telefon (CATI), web (CAWI) og personlig/ in-hall (CAPI). Vi leverer tabeller og/ eller SPSS.

Multivariate analyser

Vi utfører de fleste avanserte analyser, som driveranalyser, conjoint, korrespondanseanalyser, Maxdiff, clusteranalyser og segmentering.

Rapportering

Vi tilpasser våre rapporter til dine behov, og kan gjerne diskutere mer «kreative» og visuelle formater for rapportering i tillegg til tradisjonelle rapporter.

Dashboards

Vi tilbyr skreddersydde dashboards for rapportering og selvbetjente analyser og data-uttrekk. Vi kan også sette opp faste KPI-rapporter tilpasset dine behov.

kvalitative metoder

Vi er størst i Norge på kvalitativ analyse.

Fagansvarlig
kvalitativ analyse

Fokusgrupper

Kommer tettrere på motivasjoner og holdninger med et utvalg respondenter som ledes gjennom en strukturert diskusjon av en moderator.

Dybdeintervjuer

Dypere innsikt gjennom strukturerte og semi-strukturerte intervjuer med én eller flere respondenter (dyader, triader).

etnografi

Tettere på forbruker og brukssituasjoner gjennom deltagende observasjon ute i «det virkelige liv» og på nett via digital etnografi.

workshops

Vi fasiliterer flere typer effektive og praktiske workshopformater designet for bedre innsikt, innovasjon og implementering. 

trendanalyse

Vi er fremst i Norge på forbrukertrendanalyse.

Fagansvarlig
trendanalyse

Trendveikart

Vi lager skreddersydde og veldokumenterte rapporter som peker ut de viktigste trendene og mulighetene innenfor din kategori, bransje og marked.

trendstudier

Vi står bak de ledende trendrapportene innen bl.a. norske forbrukertrender og ungdomstrender. Vi utarbeider også bransje- og målgruppeanalyser.

FOREDRAG

Vi har drivende dyktige eksperter som holder skreddersydde og innsiktsbaserte foredrag beregnet på å stimulere til innovasjon, løfte blikket og prioritere strategiske satsningsområder.

WORKSHOPS

Vi gjennomfører trendworkshops som er designet for å hjelpe deg å konkretisere hva trendene betyr for din virksomhet, produkter, målgrupper eller strategi. Tilpasset til deg, fra 5 til 50 deltagere.

digitale metoder

Vi er Skandinavias ledende på innsiktscommunities (MROC).

Fagansvarlig
Digitale metoder

tettere på kundene

Ditt eget community (panel) av 50 til 500 utvalgte kunder for fleksibel, rask og tett-på dialog over tid. vi sørger for aktivitet og rapportering. Kan brukes kontinuerlig eller i forindelse med utviklingsløp.

kval, kvant, mobil

Plattformen gir mulighet til både kvalitative og kvantitative metoder med raske svar. Alt er selvsagt tilgjengelig på alle plattformer, og er skreddersydd for mobil.

Community manager

Vi sørger for å holde deltagerne aktive og motiverte gjennom en dedikert community manager som sørger for praktisk drift, utskiftning av deltagere m.m.

kjappe svar

Vi har utviklet et sett standardiserte undersøkelser og metoder som gjør det raskt, rimelig og enkelt å gjøre enkle undersøkelser med deltagerne i communitiet.

Atferdsanalyse

Ny teknologi og metoder for å avdekke reell atferd.

Vi tester gjerne nye metoder sammen med våre kunder.

KONTAKTPERSON
atferdsanalyse

Implisitt respons

Fanger emosjonell, ubevisst og umiddelbar respons på f.eks. reklame, smak eller medieinnhold basert på algoritmer for ansiktsanalyse og andre teknikker.

Eyetracking

Visualiserer og analysere hvor folk faktisk fester blikket gjennom å følge øyets bevegelser. Brukes blant annet til vareplassering i butikk, reklametester, pakningsdesign, usabilitytester og optimalisering av nettsider.

Nevroanalyse

Analyse av hjernebølger (EEG) og oppmerksomhet (fokus) gir ny kunnskap om hvordan fange folks oppmerksomhet med kommunikasjon og medieinnhold.

Passiv datainnsamling

Fanger digital atferd gjennom cookies og tracking, men også fysiske bevegelser gjennom beacons, sensorer og mobil gps.

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen