fbpx
Cover_plain_rød_1

Personvernerklæring for Opinion AS

Våre brukeres tillit er essensiell for oss. Derfor legger vi stor vekt på å ivareta personvernet ditt. Dette er en personvernerklæring der vi vil forklare hvordan og hvorfor vi samler inn og bruker informasjon om brukerne våre og samtidig beskytter deres personvern. Denne personvernerklæringen gjelder for alle som deltar i markedsundersøkelser i regi av Opinion AS. Dersom du har spørsmål til vår behandling av personopplysninger vil du finne vår kontaktinformasjon nederst i dette dokumentet.

Hvorfor og hvordan vi behandler data

Våre kunder ønsker å forstå forbrukere – hva som frustrerer og begeistrer i hverdagen, og hvordan produsenter av varer og tjenester kan utforme enda bedre løsninger for sine kunder. Dette gjøres ved hjelp av anonymiserte markedsundersøkelser, hvor vi henter ut informasjon om hva grupper (segmenter) av forbrukere tenker og gjør, men hvor kunden ikke er opptatt av hvilke individer som har disse oppfatningene og adferdene, men hva slags grupper som har felles oppfatninger og atferd.

Den grunnleggende informasjonen om deg bruker vi til å kunne identifisere deg ved deltakelse, og for å kunne komme i kontakt med deg, for eksempel ved utsendelse av incentiver. Opplysninger som din adresse, fødselsdato og kjønn brukes for å kunne segmentere våre data for å sikre god kvalitet i våre analyser og innsikt.

Dataene som samles inn gjennom våre undersøkelser blir utelukkende brukt til å kartlegge vaner, holdninger, preferanser og kjennskap til bruk for kommersielle og forskningsrelaterte formål.

Opinion AS er underlagt strenge juridiske krav både til personvern og datasikkerhet. Vi arbeider i tråd med Datatilsynets retningslinjer og bestemmelsene i Personopplysningsloven. I tillegg til personopplysningsloven og Datatilsynets retningslinjer, omfatter dette også Esomars (www.esomar.org) og Norges Markedsanalyseforenings (http://www.analysen.no/) etiske regler og bransjestandard.

Personopplysninger som lagres

Vi behandler kun den informasjonen som er nødvendig for å oppnå formålet med hvert enkelt prosjekt. Dersom du deltar i en av våre undersøkelser, for eksempel et telefonintervju eller en web-survey vil vi alltid sørge for å minimere dataene vi samler inn for undersøkelsen, ved å kun behandle informasjonen og stille spørsmålene som er relevante for analysen.

Avhengig av hvilken informasjon du har delt med oss, lagrer vi en del personopplysninger om deg, sånn som navn, alder, kjønn, postnummer, telefonnummer og gateadresse. Personlige opplysninger som vil kunne identifisere enkeltpersoner vil ikke gis videre til våre kunder eller andre uten at vi på forhånd har fått eksplisitt samtykke til dette.

Å delta i våre undersøkelser er alltid frivillig og er basert på informert samtykke. Vi forteller deg alltid formålet med undersøkelsen og behandler ikke dataene dine hvis du ikke vil delta.

I tillegg bestemmer du hvilken og hva slags informasjon du vil oppgi. Du står alltid fritt til å trekke tilbake ditt samtykke hvis du angrer på at du deltok i en undersøkelse. Hvis dette er tilfelle, ta kontakt med Opinions personvernombud.

Sporinger på vår nettside:

Vår nettside benytter informasjonskapsler og Google Analytics.

Informasjonskapsler – ofte kalt «cookies»: Informasjonskapsler plasseres automatisk i din nettleser når du besøker en nettside, og gjør at en nettside kan kjenne deg igjen dersom du benytter samme nettleser. Informasjon som samles inn og lagres på nettsidens server er typisk IP-adresse, hvilken type nettleser man bruker, dato og tid for besøk, om du har handlet noe eller fylt inn et kontaktskjema.

Google Analytics: Vi bruker Google Analytics for å analysere brukeratferd på vår nettside. Når du besøker vår nettside blir det plassert en informasjonskapsel i din nettleser. Disse informasjonskapslene lagrer hvordan våre besøkende kom inn på vår nettside (f.eks fra søkemotor, facebook osv), geografisk lokasjon (land/by), hvor mange ganger man har besøkt nettsiden tidligere (via samme nettleser), hvilke sider som er besøkt og hvor lang tid man var inne på nettsiden. Disse dataene lagres i 14 måneder. Dersom du ikke ønsker å bli sporet av Google Analytics kan du reservere deg mot dette her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Vi behandler alltid dine personlige data og opplysninger som strengt fortrolige og deler aldri disse med en tredjepart. Studier analyseres anonymt og på akkumulert nivå. Når undersøkelser utføres for våre kunder mottar de kun anonymiserte resultater av studien i sin helhet og aldri dine personlige data. Navn, postadresse, epost-adresse eller andre personlige opplysninger som vil kunne identifisere enkeltpersoner vil ikke gis videre til våre kunder eller andre uten at vi på forhånd har fått eksplisitt samtykke til dette.

Sletting av personopplysninger

Opinion har strenge rutiner for anonymisering og sletting av personopplysninger. Som prinsipp slettes all persondata så fort vi ikke lenger har behov for å oppbevare disse for å oppfylle formålet. I praksis betyr dette at alle personopplysninger slettes når et prosjekt ansees som avsluttet.

Informasjonssikkerhet

Vi vedlikeholder kontinuerlig rutiner og tiltak for å hindre at uvedkommende får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av personopplysninger skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltak, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler knyttet til tilgang til, retting, sperring og sletting av personopplysninger.

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. I samsvar med gjeldende lovgivning kan du be om innsyn og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av disse. Du har rett til å motta disse opplysningene uten vederlag, i tråd med kravene i lovgivningen.

Personvernombud

Dersom du har ytterligere spørsmål om behandling og prosessering av dine data, kontakt oss gjerne via vårt personvernombud, Jørgen Hafstad Bang (jorgen@opinion.no), som påser at personopplysningslovens regler om behandling av personopplysninger blir fulgt.