fbpx

Selskapet

Egeneid og uavhengig med lokal fokus

Opinion eies 100% av de ansatte og er dermed det største norskeide analysebyrået. Det lar oss fokusere 100% på våre kunder og deres unike, lokale utfordringer.

Erfaren ledelse og senior kompetanse

Mange av bransjens mest erfarne konsulenter, gründere og bedriftsledere har valgt å jobbe i Opinion. Adm. direktør er John Lauring Pedersen. Styreleder er Helge Onsum.

Internasjonalt nettverk i over 20 land

Vi er det norske medlemmet i Global Network for Research, et nettverk av uavhengige og etablerte analysebyråer på alle kontinenter rundt om i verden. Vi samarbeider spesielt mye i Skandinavia.

Mer om GlobalNR

Digital, nysgjerrig og fremtidsrettet

Vi er stolt av å være blant de ledende i Norden på "neste generasjons" markedsanalyse. Vi har gjort flere prosjekter innen dette enn noen andre og har mye erfaring med nye metoder. Vi utfordrer gjerne med nytenkende løsninger.

87

mill omsetning

40

dyktige ansatte

40

% vekst siste 5 år

#1

norskeid analysebyrå

Få vårt nyhetsbrev og invitasjon til seminarer

SJELA VÅR

Uavhengig og kundenær

Uavhengighet og nærhet er en viktig del av selve sjela vår.

Vi er opptatt av å være en uavhengig rådgiver som våre kunder kan ha full tillit til. Det sikrer vi blant annet ved at vi er 100% eiet av oss som jobber her. Dermed trenger vi ikke ta hensyn til hva et globalt hovedkontor krever at vi skal selge eller prioritere. Det er kun våre kunders beste som styrer våre valg og anbefalinger.

Det betyr at vi også er lokalt forankret og er opptatt av å være nær våre kunder og tett på våre kunders marked: de norske forbrukerne og det norske samfunn. Opinion er resultatet av sammenslåinger av mange gründerselskaper, og vi vet dermed bedre enn de fleste andre hvor viktig det er med nærhet til kunde, og fokus på markedet.

Alt dette gjør oss kompromissløst opptatt av å gi gode råd og levere analyser som er til å stole på. Vi vil alltid fortelle sannheten på en tydelig og relevant måte, basert på innsikt, fakta og solid faglig dokumentasjon.

HJERTET VÅRT

navigatør og entreprenør

Vi driver ikke bare business for pengenes skyld. Vi har også et engasjement for samfunnet, og for de bedriftene som er med å tenke nytt, skape vekst og innovasjon. Vi har vært miljøfyrtårnsertifisert siden 2011 og Miljø- og klimarapport kan fås på forespørsel.

Vårt samfunnsengasjement handler om at vi ønsker å bidra til en inkluderende, faktabasert og balansert samfunnsdebatt om de viktige tingene for Norge og for menneskene som bor her. Vi tror det er avgjørende for demokrati og fellesskap. Men altfor ofte ser vi misbruk av fakta, eller ennå verre: mangel på respekt for vitenskap og faktabasert innsikt. Premissene blir dermed ofte feil. Følelser og synsing er lov, men vi må ikke miste av syne hva som er objektive fakta.

Vi er selv en samling gründere og gründerselskaper. Vi vet at god markedsforståelse er avgjørende for suksess eller fiasko. Samtidig er dette ofte svakheten til norske oppstartsselskaper. Derfor har vi også valgt oss dette som hjertesak: Vi ønsker å bidra til at norske gründere og entreprenører skal lykkes bedre i å kunde- og markedsorientere sine produkter og innovasjoner. Vi skal fortelle mer om hva vi gjør så snart vi rekker.

Sånn har vi det hos oss på Vulkan

Historien om Opinion...så langt

Opinion AS ble etablert i 1986, ved Universitet i Bergen, med bl.a. den ikke ukjente Frank Aarebrot som en toneangivende skikkelse i de første driftsårene. Opinon var allerede da ledende innen metodeutvikling, og kan skryte av å være det første norske byrået som begynte med data-assisterte telefonintervjuer (CATI for kjennere). Opinion er også i dag langt fremme innen både metodisk og teknologisk utvikling, med spisskompetanse på områder som communities, chatbot og nevrovitenskap, for å nevne noe. Opinion er også en kjent merkevare i Norge, gjennom synlighet i mediene, og det eneste større analysebyrået som ikke har skiftet navn.

Opinion har imidlertid hatt ulike eierkonstellasjoner og partnere opp gjennom årene. Selskapet var blant annet eid av FAFO i en årrekke på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, før det ble solgt til investeringsselskapet Media & Research Group (MRG) i 2004. Selskapet flyttet da fra Bergen til Oslo. Opinion er også et mangefasettert selskap i betydningen av at det er et resultat av en rekke fusjoner og oppkjøp; Intera ResearchLab, Bengal Consulting, Makrosikt, Scanstat, Perduco og OnLive Research har alle på et eller annet tidspunkt blitt en del av Opinion-familien, og mange av de ansatte i disse selskapene er fremdeles viktige bidragsytere.

Og det at de ansatte er viktige (for ikke å si helt avgjørende), reflekteres i eierstrukturen – Opinion er i dag det klart største norskeide selskapet i analysebransjen, med over 90% eierskap på aktive ansattes hender.

Vi synes også det er verdt å nevne at fem av selskapets ansatte (Sunneva Kilsti, Ola Gaute Aas Askheim, Tor Erik Jørgensen, Ole Petter Nyhaug og John Lauring Pedersen) har den høythengende æresprisen Årets Markedsanalytiker (i mange år bransjens eneste pris), og vi har tillegg hatt gleden av å feire Mia Harboe og Tove Botnen som Årets Talent i henholdsvis 2020 og 2018. Priser er gøy!