fbpx

Selskapet

Om OSS

Opinion er et av Norges største innsikt – og analysebyråer. Ved bruk av intervjubaserte undersøkelser hjelper vi våre kunder å forstå folk, enten det er det norske folk, dine ansatte, kunder eller brukere. Vi kartlegger hva folk gjør, føler og mener i dag, og vi predikerer hva du kan forvente av dem i fremtiden.

Opinion har markedets beste og mest dokumenterte kompetanse innenfor forbrukertrender. Vi publiserer årlig våre trendrapporter Consumer Stories og UNG, samt flere andre temarapporter innen aktuelle områder.

Få vårt nyhetsbrev og invitasjon til seminarer

113

mill omsetning

50

dyktige ansatte

69

% vekst siste 2 år

#1

norskeid analysebyrå

Sånn har vi det hos oss på Vulkan

SJELA VÅR

Uavhengig og TETT PÅ

Fri og uavhengig. Tett på kunder og marked. 

Vi skal være en uavhengig rådgiver med høy integritet, som kundene våre kan ha full tillit til. Vi eier oss selv 100% og trenger ikke ta hensyn til hva et globalt hovedkontor krever at vi skal prioritere. Kundene er vår eneste sjef. Vår strategi formes av kundenes behov, fagets utvikling og våre ansattes ambisjoner. Ikke av et globalt selskap uten kjennskap til norske forhold.

Vi er lokalt forankret. Vi er nær kundene våre og tett på norske forbrukere og det norske samfunnet. Dagens Opinion har blitt til gjennom sammenslåinger av flere gründerselskaper. Nærhet til kunde, markedet, samfunnet og nye trender ligger i sjela vår.

Vi er kompromissløst opptatt av å levere analyser du kan stole på. Vi formidler tydelige og relevante råd bygget på innsikt, fakta og faglig dokumentasjon.

HJERTET VÅRT

VI er navigatører

Vi ser på vår samfunnsrolle som en navigatør. En som tolker tegn og data for å varsle skjær i sjøen, finne trygge havner eller stake ut kursen mot nytt land. En uavhengig og kompetent navigatør som kan hjelpe kunder og samfunnet med å forstå hva som skjer og forutse hva som kommer.

Vi har et ektefølt samfunnsengasjement, og ser det som vår misjon å bidra til en inkluderende, faktabasert og balansert samfunnsdebatt om de viktige spørsmålene for landet og menneskene som bor her. Vår Koronamonitor er et godt eksempel. Siden starten av pandemien har vi på eget initiativ levert daglig oppdatert fakta og kunnskap til norske myndigheter og medier om befolkningens respons på pandemien og de endringene den førte med seg. 

Misbruk av tall eller mangel på respekt for vitenskap og faktabasert innsikt bekymrer oss. Resultatet blir fort misvisende og polariserende samfunnsdebatter. Meningsmangfold gir næring til demokratiet, men faktagrunnlaget må vi ha felles. Demokrati, tillit og fellesskap avhenger av at det finnes nøytrale, faktabaserte aktører alle kan stole på. Vi legger hjertet vårt i å være den aktøren.

Vi er også opptatt av å bidra til bærekraftig vekst og innovasjon. Vi produserer og formidler kunnskap om hva norske forbrukere forventer av bedrifter og myndigheter. Vi har vært miljøfyrtårnsertifisert siden 2011, og deler gjerne vår miljø- og klimarapport hvis du tar kontakt.

Historien om Opinion...så langt

Opinion AS ble etablert i 1986, ved Universitet i Bergen, med bl.a. den ikke ukjente Frank Aarebrot som en toneangivende skikkelse i de første driftsårene. Opinon var allerede da ledende innen metodeutvikling, og kan skryte av å være det første norske byrået som begynte med data-assisterte telefonintervjuer (CATI for kjennere). Opinion er også i dag langt fremme innen både metodisk og teknologisk utvikling, med spisskompetanse på områder som communities, chatbot og nevrovitenskap, for å nevne noe. Opinion er også en kjent merkevare i Norge, gjennom synlighet i mediene, og det eneste større analysebyrået som ikke har skiftet navn.

Opinion har imidlertid hatt ulike eierkonstellasjoner og partnere opp gjennom årene. Selskapet var blant annet eid av FAFO i en årrekke på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, før det ble solgt til investeringsselskapet Media & Research Group (MRG) i 2004. Selskapet flyttet da fra Bergen til Oslo. Opinion er også et mangefasettert selskap i betydningen av at det er et resultat av en rekke fusjoner og oppkjøp; Intera ResearchLab, Bengal Consulting, Makrosikt, Scanstat, Perduco og OnLive Research har alle på et eller annet tidspunkt blitt en del av Opinion-familien, og mange av de ansatte i disse selskapene er fremdeles viktige bidragsytere.

Og det at de ansatte er viktige (for ikke å si helt avgjørende), reflekteres i eierstrukturen – Opinion er i dag det klart største norskeide selskapet i analysebransjen, med over 90% eierskap på aktive ansattes hender.

Vi synes også det er verdt å nevne at fem av selskapets ansatte (Sunneva Kilsti, Ola Gaute Aas Askheim, Tor Erik Jørgensen, Ole Petter Nyhaug og John Lauring Pedersen) har den høythengende æresprisen Årets Markedsanalytiker (i mange år bransjens eneste pris), og vi har tillegg hatt gleden av å feire Mia Harboe og Tove Botnen som Årets Talent i henholdsvis 2020 og 2018. Priser er gøy!

Egeneid og uavhengig med lokal fokus

Opinion eies 100% av de ansatte og er det største norskeide analysebyrået. Vi kan fokusere 100% på kundene våre og deres unike, lokale utfordringer.

Erfaren ledelse og senior kompetanse

Mange av bransjens mest erfarne konsulenter, gründere og bedriftsledere har valgt å jobbe i Opinion. John Lauring Pedersen er adm.dir. Styreleder er Helge Onsum.

Internasjonalt nettverk i over 20 land

Vi representerer Norge i Global Network for Research, et nettverk av uavhengige, solide analysebyråer på alle kontinenter i verden. Vi samarbeider spesielt mye med partnere i Skandinavia.

Mer om GlobalNR

Digital, nysgjerrig og fremtidsrettet

Vi er stolt av å være blant de ledende i Norden på "neste generasjon" modern markedsanalyse. Vi har gjort flere slike prosjekter enn de fleste andre og har utviklet en rekke nye, digitale metoder. Vi utfordrer gjerne våre kunder med nytenkende løsninger.

Hva er grunnen til at du besøker oss i dag?

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt for å bedre brukeropplevelsen